5 Клас Тема: Технологія приготування гарячих бутербродів.
5 Клас
Тема: Технологія
приготування гарячих бутербродів.
Мета:
- Знати види гарячих бутербродів.
- Вивчити технологію приготування гарячих бутербродів.
-Дотримуватись правил безпечної праці
- Знати види гарячих бутербродів.
- Вивчити технологію приготування гарячих бутербродів.
-Дотримуватись правил безпечної праці
Приклади рецептів:
1 - Гарячі
бутерброди з картоплею
Інгредієнти:
- картопля - 3 - 4 шт.
- сіль
- перець
- хліб
- олія для смаження
Приготування:
- Натерти сиру картоплю на тертці і посолити-поперчити за смаком,
нарізати хліб або батон не товсто, зверху теж не товстим шаром розкласти
рівненько картоплю.
- Стороною, на якій картопля, акуратно викласти на сковороду з
розігрітою олією, обсмажити до золотистого кольору. Перевертати і
обсмажувати хліб не треба.
- Виходять смачні і швидкі гарячі бутерброди.
2 - Гарячі
бутерброди на швидку руку
Інгредієнти:
- сосиски - 3 - 4 шт.
- помідор - 1 шт.
- часник - 2 зубчики
- майонез - 1 ст. ложка
- кетчуп - 3 ст. ложки
- хліб пшеничний - 10 скибочок
- сир - 100 гр.
- зелень свіжа - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
Приготування:
- Сосиски нарізаємо дрібними кубиками й викладаємо в глибоку миску.
- Помідор так само нарізаємо кубиками, зелень дрібно шаткуємо і додаємо
в тарілку до сосисок.
- Видавлюємо часник через часникодавку.
- Майонез і кетчуп викладаємо до решти інгредієнтів і все ретельно
перемішуємо.
- На деко викладаємо хліб і на кожен шматочок викладаємо по 1-1,5 ложки
начинки.
- Зверху посипте чорним меленим перцем.
- Сир тремо на крупній тертці і посипаємо ним кожен шматочок, але не
слід додавати забагато сиру, так як він в процесі запікання буде
розтікатися по листу.
- Ставимо бутерброди в заздалегідь розігріту духовку на 15 хвилин, а
потім можемо оцінити результат всією родиною.
3 - Ледачі
бутерброди
Напевно у кожного залишається картопляне пюре і як
завжди думаєте: як його використовувати. Пропоную приготувати це ліниве блюдо.
Можна назвати їх ледачі пиріжки, можна гарячі бутерброди. Але суть не в назві,
а в тому, що це дуже смачно. У нас є хлібець або батон або лаваш, що знайдеться
під рукою.
Інгредієнти:
- батон
Шар 1:
- пюре - 200 гр.
- яйце - 1 шт.
- майонез - 2 ст. ложки
- цибуля зелена - 1 пучок
- перець
Шар 2:
- сир твердих сортів - 100 гр.
- майонез - 3 ст. ложки
- кріп
- перець
Приготування:
- Намазати хліб шаром 1, зверху - шар 2.
- Кладемо наші бутерброди в духовку на 10 хвилин при 175 ºC і вони
готові.
4 - Класичні
гарячі бутерброди
Інгредієнти:
- яйце - 1 шт.
- майонез - 1 ст. ложка
- кетчуп - 1 ч. ложка
- сосиска (або ковбаса, за бажанням) - 1 шт.
- сир - 20 гр.
- хліб
Приготування:
- Яйце, майонез і кетчуп перемішати.
- Сосиску потрібно порізати на дрібні шматочки, сир натерти на тертці.
- Додати зелень і спеції за смаком.
- Цією сумішшю мажемо скибочки батона (вистачить одного батона) і
викладаємо їх на деко, змащене маслом.
- Відправляємо в духовку на 5 хвилин.
5 - Гарячий
бутерброд «Ледача піца»
Вже з назви цього гарячого бутерброда випливає, що
готувати його просто і мінімальний набір продуктів. Такий гарячий бутерброд
може виступати у ролі закуски при зустрічі з друзями або і на сніданок для
всієї родини. Бутерброд виходить смачним, соковитим і з апетитною хрусткою
скоринкою.
Інгредієнти:
- батон класичний - 1 шт.
- сир твердий - 250 гр.
- ковбаса варена - 300 гр.
- помідори - 2 шт.
- зелень - будь-яка, за смаком
- майонез - 4 ст. ложки
- кетчуп - 4 ст. ложки
Приготування:
- Батон нарізати на тонкі, приблизно по 1 см, шматочки. Для нарізки
м'якого хліба використовуйте електроінструмент із зубчиками, щоб шматочки
вийшли рівними і хліб не кришився.
- Твердий сир і варену ковбасу (у мене це була докторська за Гостом)
натираємо на крупній тертці.
- Сир і ковбасу змішуємо з майонезом і кетчупом до стану однорідної
маси.
- Помідори нарізаємо кружечком.
- Викладаємо отриману масу на нарізані шматочки батона, зверху кладемо
по шматочку помідора.
- Укладаємо наші бутерброди на змащене олією деко і ставимо в розігріту
до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
- Подавати бутерброди у гарячому вигляді, хоча і холодні вони цілком
їстівні)). Гарячі бутерброди «Ледача піца» готові.
6 - Гарячі
бутерброди з сосисками
Інгредієнти:
- батон нарізний
- майонез
- помідори 3 - 4 шт.
- сир 200 гр.
- сосиски 500 гр.
- зелень (цибуля, петрушка, кріп)
- рослинна олія
Приготування:
- Батон нарізати не дуже товстими шматками.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Сосиски порізати дрібними кубиками.
- Зелень нашаткувати.
- Помідори порізати кружальцями.
- На змащене деко олією, кладемо батон.
- Поверх батона викладаємо по два колечка помідора.
- Зверху змішану масу з сиру, зелені, сосисок, майонезу. І посипаємо ще
сиром.
- Ставимо в духовку. Готуємо до того моменту, коли корочка сиру стане
золотистого кольору.
7 - Гарячі
бутерброди «Міні-Піца»
Інгредієнти:
- батон - 1 шт.
Для начинки:
- ковбаса - 300 гр.
- сир - 200 гр.
- огірки мариновані (корнішони) - 150 - 200 гр.
- кетчуп «Лечо» з болгарським перцем - за смаком
- майонез - за смаком
- кріп - за смаком
Приготування:
- Батон нарізати на скибочку 1-1,5 см.
- Майонез змішати з кетчупом в пропорції один до одного.
- Огірки нарізати тонкими кружечками, ковбасу - квадратиками (або
натерти на крупній тертці).
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Кріп дрібно нашаткувати.
- Батон підсушити в духовці до хрусткої скоринки (за смаком можна трохи
натерти часником), змастити кетчупом з майонезом, покласти огірки,
ковбасу, посипати сиром і кропом, помістити в розігріту духовку.
- Випікати при температурі 170-180 градусів 5 хвилин (поки сир не розплавиться).
Завдання:
Приготувати гарячи бутерброди і зробити фото
Комментарии
Отправить комментарий