5 Клас Тема: Технологія приготування гарячих бутербродів. Мета: - Знати види гарячих бутербродів. - Вивчити технологію приготування гарячих бутербродів. -Дотримуватись правил безпечної праці Приклади рецептів: 1 - Гарячі бутерброди з картоплею Інгредієнти: картопля - 3 - 4 шт. сіль перець хліб олія для смаження Приготування: Натерти сиру картоплю на тертці і посолити-поперчити за смаком, нарізати хліб або батон не товсто, зверху теж не товстим шаром розкласти рівненько картоплю. Стороною, на якій картопля, акуратно викласти на сковороду з розігрітою олією, обсмажити до золотистого кольору. Перевертати і обсмажувати хліб не треба. Виходять смачні і швидкі гарячі бутерброди. 2 - Гарячі бутерброди на швидку руку Інгредієнти: сосиски - 3 - 4 шт. помідор - 1 шт. часник - 2 зубчики майонез - 1 ст. ложка кетчуп - 3 ст. ложки хліб пшеничний - 10 скибочок сир - 100 гр. зелень свіжа - за смаком перець чорний ме
6 Клас Тема: Технологія виконання гладьових швів. §13. ВИШИВАЛЬНИЙ ШОВ «ГЛАДЬ» 1. Види гладі та гладьових швів. 2. Особливості використання шва «качалочки» та його графічне зображення. 3. Вимоги до виконання шва «качалочки». 4. Послідовність виконання шва «качалочки». 5. Послідовність виконання простого візерунка швом «качалочки». 6. Особливості використання та графічне зображення вишивальних швів «гладь пряма» та «гладь коса». 7. Вимоги до виконання прямої та косої гладі. 8. Послідовність виконання швів прямої та косої гладі. Види гладі та гладьових швів Гладь — це техніка вишивання прямими та похилими стібками, які повністю (мал. 174 а) або частково (мал. 174 б) заповнюють площину узору. Технікою «гладь» вишивають багато швів. До них належать і вже відомі тобі шви, вивчені в 5 класі: «уперед голкою», «строчка», «стебловий», «тамбурний» («ланцюжок») (мал. 175), і спеціальні - «пряма й коса гладь» (мал. 176), «художня гладь» (мал. 177), «біла гладь» (мал. 178), «полта
Творчий п роект на тему: «Виготовлення карнавальної маски» 1 . Основна частина. 1 .1.З історії карнавальної маски. 1 . 2 .Аналіз виробів-аналогів. 2 . Конструкційний етап. 2 .1.Розробка ескізу виробу. 3 . Технологічна частина. 4 . Фотографія виготовленого виробу. 5 . Висновок 1 . Основна частина. 1.1. З історії карнавальної маски Венеціанська маска (італ. Maschera di Venezia) - маскарадна маска, традиційний символ щорічного Венеціанського карнавалу. Маски виготовляються у стилізованій формі людського обличчя або звіриної морди. Закривали обличчя, щоби приховати особу власника, його соціальний статус, стать, релігію. Маска дозволяла діяти більш вільно і розкуто у стосунках з іншими членами суспільства. Їх, як правило, носили під час карнавалу (Carnevale), але також використовували в інших випадках, як романтичних, так і злочинних. Це призвело до заборони носіння масок поза карнавалом незадовго до занепаду Венеціанської республіки.
Комментарии
Отправить комментарий