10 Клас. Тема: Виговлення виробу


10 Клас. Тема: Виговлення виробу
15.04.2020

Будиночок – варіант виробу з сірників без клею

Найпростіше, що можна зробити із сірників, це будиночок. Для його виготовлення знадобиться мінімум матеріалів:
·         3 сірникові короба;
·         лінійка;
·         щипчики;
·         дриль.
Майстер-клас виготовлення такої конструкції:
1.     Спочатку створюємо підставку під виріб. Для цього частину лінійки відокремлюємо, щоб вона сформувала квадрат. Наступний крок – створення невеликих отворів за допомогою свердла, такий процес дітям довіряти категорично не можна. Отвори проробляємо на ідентичній відстані один від одного.
2.     Переходимо до формування основи. Дерев’яні фрагменти встановлюємо по краях, тільки не в кути. Переходимо до складання дна квадрату, розташовуючи кожну дрібну деталь між вертикальними фрагментами.
3.     Саморобна підставка повертається, а потім укладаються фрагменти в іншому напрямку. У результаті повинна вийти шахівниця. Переходимо до викладання бічних сторін куба.
4.     Беремо 2 деталі, кубик перевертаємо, встановлюємо їх. В результаті має сформуватися 8 фрагментів деталей, при цьому 2 ряди викладені на дні куба.
5.     Переходимо до складання верхівки. Виконуємо аналогічні дії, що і для дна. Деталі укладаються спочатку в одну сторону, потім в другу. Останні ряди укладаються за допомогою щипчиків.
Коли виріб із сірників готовий, потрібно встановити дах. Він кріпиться над реберною частиною кута по створеним основах. Деталі укладаються головками вгору. Перевага такого виробу із сірників для початківців – його легко виготовити, потрібно мінімум матеріалів і трохи часу.
КРЕАТИВНИЙ СІРНИКОВИЙ БУДИНОЧОК СВОЇМИ РУКАМИ

Картина із сірників своїми руками


Завдяки фантазії умільців тепер можна робити не тільки картини з ниток, а й із сірників. Картини із сірників – більш складний варіант виробу, вимагає більше часу і посидючості, але результат приємно порадує, зможе стати навіть оригінальним подарунком близьким людям. Те, яким буде результат, залежить тільки від обраної схеми. Головне правило такої роботи – чергувати на полотні дві відтінку кінчиків – світлих і темних.

Завдання:  1. Виготовити виріб
Фото відправити на e-mail: rina91775@gamil.com



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

5 Клас Тема: Технологія приготування гарячих бутербродів.

6 Клас Тема: Технологія виконання гладьових швів.

Трудове навчання 7-А Тема: Види і виготовлення карнавальної маски