7 Клас. Тема: Об'єкт проектної діяльності: "декоративна подушка"


7 Клас. Тема: Об'єкт проектної діяльності: "декоративна подушка"
09.04.2020

Який матеріал і наповнювач вибрати для виготовлення подушки своїми руками: поради
Особливу увагу слід приділити вибору наповнювача:
  • Вата. Дешевий, але недовговічний і неякісний наповнювач. По-перше, дуже важко набити вату в подушку рівномірно. По-друге, вата почне збиватися в грудки дуже швидко. По-третє, при кожному пранні доведеться розпорювати подушку і діставати вату.
  • Синтепон. Також не найкращий варіант наповнювача. Цей матеріал також швидко скочується в грудки. Після недовгої експлуатації подушка втратить свій вигляд.
  • Пух. Пухові подушки м'які і повітряні. Але недоліком є те, що деякі люди схильні до алергії на пух. Якщо раніше пухові подушки вважалися найкращими, зараз багато хто намагається уникати пуху в своїх будинках.
  • Холлофайбер. Гіпоалергенний матеріал, не скачується. При дбайливому використанні прослужить більше 10 років. Самий підходящий наповнювач для подушок.
  • Силіконові гранули або полістирольні кульки. Даний матеріал також вважається гіпоалергенним. Показана тільки суха чистка. Більше всього підходить для декоративних подушок, подушки для сну можуть видавати шарудить звук від перекочування кульок, що не всім припаде до душі.
Якщо вам потрібна подушка для сну, зробіть гарну знімну наволочку, але не варто декорувати її об'ємними елементами. Тому що під час сну деталі будуть тиснути і заважати. Для такої подушки краще вибрати бавовняну красиву тканину і зробити її максимально простою. Якщо мова йде про диванній подушці, то тут доречні різні дрібні і великі елементи.
Матеріал подушки не повинен електризуватися, бажано віддавати перевагу натуральним тканинам.
Підходять такі тканини:
  • Бязь
  • Бавовна
  • Шовк
  • Батист
  • Сатин
  • Перкаль
При пошитті подушки дотримуйтеся таких правил:
1.     Для ніжного наповнювача вибирайте м'яку тканина чохла.
2.     Якщо наповнювач пухнастий, то тканина чохла повинна бути щільна.
3.     Наповнювач і тканина чохла повинні відповідати один одному. Наприклад, бамбуковий наповнювач добре поєднується з продувається бавовняним чохлом.
Подушки своїми руками: як і чим прикрасити?
Крім краси, практичності і довговічності, подушки повинні легко чиститися. Це обов'язково потрібно враховувати при декорі подушки. Не варто вибирати занадто дрібні і крихкі елементи для декору. Наприклад, бісер.
Важливо: Чохол подушки повинен бути знімним, щоб у будь-який момент його можна було випрати. А якщо на подушці багато крихкого декору, то прати такі чохли слід руками, інакше машинне прання зіпсує ваш красивий чохол.
Прикрасити подушку можна різними способами, нижче ви переконаєтеся в цьому, побачивши численні фото та ідеї. Прикрасити подушку можна такими способами:
1.     Вишивка (стрічками, гладдю, хрестиком). Самим оптимальним варіантом буде вишивка хрестиком. Таку подушку буде легко прати, можна не боятися пошкодити візерунок. З вишивкою стрічками ситуація ускладнюється. Доведеться користуватися пилососом та прати чохли вручну.
2.     Аплікація. Існує багато простих, але в той же час стильних варіантів аплікацій.
В техніці печворк. Ця техніка являє собою зшивання різнокольорових клаптиків в єдине ціле. Така яскрава подушка пожвавить інтер'єр, додасть фарб нудним однотонним квітам приміщення.
3.     В'язані чохли. Якщо ви вмієте в'язати гачком, спицями, ви легко зможете декорувати подушку. В'язані подушки є модним акцентом в інтер'єрі.
4.     Старі речі. Здавалося б, непотрібні речі залишається тільки викинути. Але насправді існує багато способів гідного застосування таких речей.
5.     Подушки нестандартної форми. Таким подушкам не потрібен додатковий декор. Вони самі по собі є прикрасою кімнати.
6.     Рельєфний декор. Являє собою благодатний грунт для фантазії. Це можуть бути рюші, буфи, оборки, плетіння тощо.
7.     Гра кольорів. Кілька подушок з різними гармонійними кольорами будуть виглядати гарно і свіжо в інтер'єрі.
8.     Пензлики. Краї подушок можна оздобити китицями.
9.     Мереживо. Такий декор зробить подушку романтичною і ніжною, вишуканою. Подушка з мереживом підійде дівчатам.


Завдання: Створити якісний малюнок виробу.
Фото відправити на e-mail: rina91775@gamil.com

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

5 Клас Тема: Технологія приготування гарячих бутербродів.

6 Клас Тема: Технологія виконання гладьових швів.

Трудове навчання 7-А Тема: Види і виготовлення карнавальної маски